Detail turistické akce (propozice):

JEŠTĚ JSOU VOLNÁ MÍSTA

S párou do Žitavských hor • 1. ročník

S oddílem rodinné turistiky KČT Varnsdorf na rozhlednu Luž

26.8.2023

V době babího léta navštívíme s oddílem rodinné turistiky Varnsdorf atraktivní oblast Lužických hor. Výlet začínáme ve Varnsdorfu, přejedeme do Žitavy, odkud nás parní vláček doveze do obce Jonsdorf. Navštívíme skalní útvar Barbarine (vyhlídku Nonnenfelsen). Hlavním cílem je výstup k nové rozhledně na Luži. Můžete se těšit unikátní výhledy do míst, která zrakům turistů zůstávala dlouho skryta.

Region:mimo Ústecký kraj
Začátek:Sraz 10.20 vlakové nádraží Varnsdorf
Konec:cca 18 hodin Varnsdorf
Délka trasy:pěší 13 km
Pořadatel:KČT Varnsdorf
Organizátor:Martin Zíka - oddíl rodinné turistiky Varnsdorf
Kontakt:775 855 303, drumsala@seznam.cz
Benefity KČT:Pojištění člena KČT.
Magazín:Otevřít článek o akci
Web akce:Externí web akce není k dispozici.
Propozice:Vytisknout

ORGANIZAČNÍ POKYNY:

Vyráží se v 10.31 vlakem z Varnsdorfu do Žitavy (Zittau) odkud jede v 11.07 parní vlak do Jonsdorfu. Účastníci přijíždějící ze směru od Rybniště či od Liberce si mohou zakoupit jízdenku Libnet, která platí i na Zittauer Schmalspurbahn (což představuje zejména pro skupiny výraznou slevu). Na parní vlak se připlácí historický příplatek 5 euro na dospělou osobu. Děti do 14 let mají parní vlak zdarma. Z Jonsdorfu jdeme na rozhlednu Luž (po německých trasách) a pak sestoupíme německou stranou po modré trase k Černé bráně (rozcestí Pod Ptačincem) a trasou naučné stezky Údolí Milířky se dostaneme do formanské hospody u autobusové zastávky v Dolním Podluží (nebo kdo chce se může vrátit k vlaku v Jonsdorfu).

PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘ:

MÁM ZÁJEM O ÚČAST NA TÉTO TURISTICKÉ AKCI:

Zadejte vaše jméno: *
Zadejte váš telefon: *
Zadejte váš mail: *

Krátký vzkaz nebo dotaz k pořadateli akce:

Zadejte počet osob, včetně Vás, které na akci přihlašujete:

*Tyto údaje jsou odeslány výhradně na mail organizátora této konkrétní akce. Slouží k tomu, aby vás mohl zařadit na seznam účastníků a ověřit si vaši účast. Potvrzením tohoto formuláře souhlasíte s odesláním uvedených údajů. Vaše přihlášení k účasti si ověřte telefonicky na kontaktech pořadatele.



ZAVŘÍT DETAIL AKCE

PARTNEŘI KČT OBLAST ÚSTECKÁ: